Gofry piernikowe, czyli świąteczna wersja śniadania na słodko
Świąteczny czas przepełniony jest pysznymi potrawami oraz korzennym aromatem. Gofry piernikowe to propozycja śniadania, która wpisuje się w klimat, świetnie smakuje, pięknie wygląda i syci na wiele godzin.
Gofry piernikowe, czyli świąteczna wersja śniadania na słodko. Fot. Mama i ja
Składniki (8 sztuk):
-
3 jajka
-
cukier wanilinowy
-
2 łyżki miodu
-
100 ml wody Mama i ja
-
120 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub zwykłej
-
1 łyżka gorzkiego kakao
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu
-
½ łyżeczki kardamonu
-
½ łyżeczki imbiru
Wykonanie:
-
Jajka ubić z cukrem.
-
Dodać miód, wodę i wymieszać.
-
Dodać pozostałe składniki i wymieszać do ich połączenia. Masa powinna być gęsta i kremowa.
-
Gofrownicę nagrzać odpowiednio wcześniej.
-
Kluczem do sukcesu jest dobrze nagrzane urządzenie. Jeśli posiadasz gofrownicę o słabszej mocy nagrzewaj ją nawet przez 10 minut.
Woda źródlana Mama i ja
Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.
Strona www: https://wodadladziecka.pl/
Cena:
1,5 L – cena: 1,89 zł
0,5 L – cena: 1,49 zł
0,33 L – cena: ok. 1,35 zł