W sklepie internetowym miodymanuka.pl pojawiła się nowość – Mt Adams Miód Nektarowy Manuka MGO 200+ 500g.

Co oznacza skrót 200+?

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 200 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Co wskazuje MGO?

MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej – jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka – MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna.

Ile można spożywać Miodu Manuka MGO™ 200+?

Jedna łyżeczka (5 g) 30 minut przed posiłkiem, 2-3 razy dziennie.

Miód manuka powinien być jednym z produktów spożywczych, którego unikalne właściwości (poza oczywistymi właściwościami odżywczymi) powinny być jasno udokumentowane. Oświadczenia żywieniowe wymagają naukowego stanowiska (…) a zawartość methyloglyoxalu w miodach Manuka, sprawia, że jest on bardzo obiecującym produktem spożywczym mogącym spełnić kryteria stawiane żywności funkcjonalnej”.

prof. Thomas Henle, Politechnika w Dreźnie.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock