Deser z kokosową tapioką i owocami sezonowymi

Kolorowo i wesoło! Deser z kokosową tapioką i ulubionymi owocami to nie lada gratka dla małych odkrywców nowych smaków. Kuleczki tapioki rozbudzą ciekawość nawet największych niejadków, a kolorowe owoce szybko przyciągną wszystkich wielbicieli naturalnej słodyczy. Deser jest nie zwykle szybki i łatwy w przygotowaniu i można go podawać w różnych kombinacjach owocowych.

Składniki (2–3 porcje):

• 70 g tapioki
• woda Mama i ja
• 2–3 łyżki śmietanki kokosowej
• 1 łyżka miodu, syropu klonowego lub innego słodzika
• ulubione miękkie owoce, np. borówka, maliny, truskawki
• garść granoli
• szczypta soli

Wykonanie:

1. Tapiokę ugotuj w wodzie Mama i ja z dodatkiem szczypty soli.
2. Odcedź ugotowaną tapiokę, a następnie zostaw na 3–4 minuty na durszlaku.
3. Przełóż tapiokę do miski, dodaj śmietanę kokosową oraz słodzik i dokładnie wymieszaj.
4. W szklance lub np. pudełku, które możemy zabrać ze sobą, ułóż warstwami owoce na przemian z tapioką. Większe owoce pokrój na małe kawałki.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

Cena:
1,5 L – cena: 1,89 zł
0,5 L – cena: 1,49 zł
0,33 L – cena: ok. 1,35 zł

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock