W okresie jesienno-zimowym powinniśmy ze szczególną uwagą dbać o swoje zdrowie i z uwagą dobierać składniki codziennej diety. Dla urozmaicenia jadłospisu warto sięgać po sezonowe warzywa i owoce. Proponujemy odżywczą przekąskę na bazie dyni, bananów, masła orzechowego i wody.

Dyniowe smoothie

Składniki (4 porcje):

  • Woda Mama i ja, ilość według uznania
  • 1 średnia dynia hokkaido
  • 2 banany
  • 2 łyżki masła orzechowego

Wykonanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 °C z termoobiegiem lub do 220°C bez niego.
  2. Dynię umyj, pokrój na ćwiartki, wyjmij pestki.
  3. Ułóż dynię na foremce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz do miękkości i lekkiego zbrązowienia przez ok. 30 minut. Odstaw do przestudzenia.
  4. Zmiksuj dynię, banany i masło orzechowe z wodą Mama i ja do konsystencji, jaka Ci odpowiada.
  5. Smoothie można spożyć od razu albo zabrać ze sobą na spacer lub do pracy.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

Cena:

1,5 L – cena: 1,89 zł

0,5 L – cena: 1,49 zł

0,33 L – cena: ok. 1,35 zł

———————————————————————-