Kokosowa owsianka twarogowa

Kokosowa owsianka twarogowa to doskonały sposób na smaczne i sycące śniadanie. Połączenie prażonych płatków owsianych, wiórków kokosowych i twarogu sprawia, że jest jednocześnie delikatna i aksamitna. Słodycz miodu i świeżość sezonowych owoców dopełniają całość, tworząc idealną kompozycję na początek dnia.

Składniki (2-3 porcje):

owsianka_2-1
Kokosowa owsianka twarogowa. Fot. Mama i ja

• 50 g płatków owsianych błyskawicznych

• 250 ml wody Mama i ja

• 20 g wiórków kokosowych

• 100 g twarogu półtłustego

• 1-2 łyżki miodu

• Sezonowe owoce

Wykonanie:

1. Na patelni podpraż płatki owsiane z wiórkami kokosowymi. Następnie dodaj wodę i gotuj ma małym ogniu kilka minut.

2. Dodaj twaróg, miód i wymieszaj składniki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty i przełóż owsiankę do miseczek.

3. Dodaj świeże, sezonowe owoce. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

owsianka_3

Współpraca reklamowa