Dyniowe smoothie

W okresie jesienno-zimowym powinniśmy ze szczególną uwagą dbać o swoje zdrowie i z uwagą dobierać składniki codziennej diety. Dla urozmaicenia jadłospisu warto sięgać po sezonowe warzywa i owoce. Proponujemy odżywczą przekąskę na bazie dyni, bananów, masła orzechowego i wody.

Dyniowe smoothie

Składniki (4 porcje):

  • Woda Mama i ja, ilość według uznania
  • 1 średnia dynia hokkaido
  • 2 banany
  • 2 łyżki masła orzechowego

Wykonanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 °C z termoobiegiem lub do 220°C bez niego.
  2. Dynię umyj, pokrój na ćwiartki, wyjmij pestki.
  3. Ułóż dynię na foremce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz do miękkości i lekkiego zbrązowienia przez ok. 30 minut. Odstaw do przestudzenia.
  4. Zmiksuj dynię, banany i masło orzechowe z wodą Mama i ja do konsystencji, jaka Ci odpowiada.
  5. Smoothie można spożyć od razu albo zabrać ze sobą na spacer lub do pracy.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

Cena:

1,5 L – cena: 1,89 zł

0,5 L – cena: 1,49 zł

0,33 L – cena: ok. 1,35 zł

———————————————————————-

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock