Przełom w żywieniu niemowląt

Mleko mamy jest pokarmem najlepiej dopasowanym do potrzeb dziecka i po raz kolejny stało się inspiracją do udoskonalenia receptury mlek modyfikowanych NAN 2. 60 lat badań nad składem mleka matki i 30 lat badań nad oligosacharydami mleka kobiecego pozwoliło stworzyć NAN OPTIPRO® Plus 2 HM-O.

Mleko kobiece to wzorzec najlepszego pokarmu dla niemowlęcia. Zawiera kompozycję składników niezbędnych do jego prawidłowego wzrostu i rozwoju, które występują w nim w optymalnych ilościach i wzajemnych proporcjach. Wśród nich znajdują się m.in. oligosacharydy mleka kobiecego.

NAN OPTIPRO Plus 2 HM-O
NAN OPTIPRO Plus 2 HM-O

Nowość na polskim rynku – NAN OPTIPRO® Plus 2 HM-O

Na bazie 60 lat badań nad mlekiem matki i 30 lat badań nad oligosacharydami mleka kobiecego Nestlé stworzyło pierwsze mleko następne zawierające:

  • 2’FL (2-fukozylolaktozę) – oligosacharyd o strukturze identycznej jak w mleku kobiecym

  • wysokiej jakości białko OPTIPRO® w ilości dopasowanej do potrzeb niemowlęcia;

  • aktywne szczepy bakterii L. reuteri, takie jak w mleku mamy;

  • DHA* – kwas dokozaheksaenowy z rodziny omega-3 ważny dla mózgu i wzroku dziecka**;

  • immunoskładniki (cynk*, żelazo*, wit. A* i C*), wspierające prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego dziecka.

Ta unikalna receptura to prawdziwy przełom w żywieniu niemowląt.

Każda mama kończąc karmienie piersią, chce znaleźć dla dziecka mleko, które dalej będzie wspierać jego optymalny wzrost i rozwój. NAN OPTIPRO® Plus 2 HM-O to łagodne przejście po karmieniu piersią.

Przełomowe odkrycia w historii żywienia niemowląt

Naukowcy współpracujący z Nestlé już badają pokarm mamy, by lepiej poznać jego skład i właściwości. Pozwala to na stałe udoskonalanie receptur mlek modyfikowanych NAN 2, czego dowodem jest właśnie nowa, unikalna receptura NAN OPTIPRO® Plus 2 HM-O.

1867 Henri Nestlé stworzył w Szwajcarii pierwszy pełnowartościowy pokarm mleczny dla niemowląt, które nie mogły być karmione mlekiem mamy – Farine Lactée

1995 Nestlé jako pierwsze stworzyło mleko typu HA. Od tego czasu mleka te wykorzystywane są w żywieniu niemowląt ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia alergii, które nie są karmione piersią. Ich wyjątkowość wiąże się z obecnością hydrolizowanego (pociętego na krótsze fragmenty) białka. Proces hydrolizy wykorzystywany w fabryce Nestlé nie jest przypadkowy. Na podstawie badań zaplanowano go tak, by białko dzielić w ściśle określonych miejscach.

2005 Opierając się na badaniach pokazujących, jak duże znaczenie dla dziecka mają drobnoustroje zasiedlające jego przewód pokarmowy oraz wiedzy o „dobrych” bakteriach występujących w mleku kobiecym, Nestlé jako pierwsze stworzyło mleko następne zawierające aktywne szczepy bakterii.

2010 Korzystając z badań sugerujących, że dzieci karmione piersią są w mniejszym stopniu narażone na wystąpienie otyłości, Nestlé jako stworzyło wysokiej jakości białko OPTIPRO®.

2018 Na bazie badań nad mlekiem mamy Nestlé stworzyło pierwsze mleko następne zawierające 2’FL (2’fukozylolaktozę) – oligosacharyd o strukturze identycznej jak w mleku kobiecym, białko OPTIPRO®, bakterie L.reuteri i DHA*.

Nestle Lider w żywieniu niemowląt
Nestle Lider w żywieniu niemowląt
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock