Zuzanna Szypowska, dietetyk kliniczny. Współpracuje z Instytutem Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej “Sanvita”. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi na kierunku dietetyka. Obecnie poszerza swoją wiedzę w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Doświadczenie i umiejętności w pracy z pacjentami pozyskiwała w łódzkich i warszawskich szpitalach, m.in. w Centralnym Szpitalu Weteranów oraz Szpitalu Czerniakowskim na oddziałach endokrynologicznych, diabetologicznych, pediatrycznych, chirurgicznych. Współorganizatorka i prowadząca warsztaty o tematyce żywienia dla dzieci w przedszkolach.

Uczestniczka licznych  konferencji naukowych, takich jak: Ogólnopolska Konferencja Dietetyki, Ogólnopolska Konferencja Psychika a Dietetyka, Konferencja Insulinooporność – Problem XXI wieku, a także szkoleń z zakresu psychodietetyki, dietetyki klinicznej i sportowej. Autorka artykułów z zakresu zdrowego żywienia i dietetyki klinicznej.

Obecnie członek zespołu specjalistów Instytutu Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej “Sanvita”, gdzie z dobrymi efektami i dużą satysfakcją pracuje z osobami chcącymi zmienić swoje nawyki żywieniowej, pacjentami z nadwagą, otyłością, z zaburzeniami gospodarki hormonalnej, niedoczynnością tarczycy i Hashimoto, zaburzeniami glikemii, nietolerancjami pokarmowymi oraz z osobami aktywnymi fizycznie i na diecie roślinnej.

Share Button