Ewa Jagodzińska-Piekarniak

Absolwentka Wydziału Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego kierunku dietetyka oraz podyplomowych studiów żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie (AWF w Warszawie).

Należy do Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, Polskiego Towarzystwa Dietetyki, jak również do Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

Posiada bogate doświadczenie w pracy z dziećmi i ich rodzicami, gdyż na co dzień pracuje m.in. w Szpitalu Dziecięcym w Dziekanowie Leśnym. Jest wykładowcą Wyższej Szkoły Rehabilitacji w Warszawie.

Wykładała podczas Congressus Dietetica 2015,  Sympozjum szkoleniowego „Nietypowe przyczyny trudnych zachowań u dzieci i młodzieży”, Konferencji Naukowej „Współczesne oblicze autyzmu – diagnoza, terapia, leczenie”, III Ogólnopolskiego Forum Autyzmu „Autyzm nie musi być wyrokiem – współczesne metody diagnozy, terapii i leczenia”, II Ogólnopolskiego Forum Autyzmu „Diagnoza to zaledwie początek – o potrzebie systemowych rozwiązań terapeutycznych, edukacyjnych i społecznych dla dzieci  z autyzmem”, I Międzynarodowej Konferencji „Leczenie dziecka z autyzmem – zintegrowane podejście”, Konferencji Naukowej „Współczesne oblicze autyzmu – diagnoza, leczenie, terapia”.

Prowadzi również liczne warsztaty dla pedagogów, psychologów i rodziców z zakresu: wprowadzania zmian w diecie dzieci z autyzmem, zespołem Aspergera, ADHD, alergiami pokarmowymi, zdrowego żywienia dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym czy postępowania dietetycznego m.in. podczas odchudzania, przy chorobach układu krążenia, cukrzycy czy stwardnieniu rozsianym.

***

Ewa Jagodzińska-Piekarniak

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock