Gnocchi z bobem i orzechami włoskimi w sosie śmietanowym

Gnocchi z bobem i orzechami włoskimi w sosie śmietanowym to prawdziwa uczta dla miłośników kulinarnych eksperymentów. To połączenie włoskiej tradycji z nutą nowoczesności, które zachwyci nawet najbardziej wymagającego smakosza.

Składniki (2 porcje):

• 250 g gnocchi
• 10 sztuk pomidorków koktajlowych
• śmietanka 18% 50 ml + 50-100 ml wody
• 100 g bobu
• papryczka chilli wg uznania
• 20 g parmezanu
• pół cebuli
• przyprawy (bazylia suszona, czosnek granulowany, sól, pieprz)
• 1 łyżka oleju Rapso
• orzechy włoskie KRESTO

 

gnocchi_z_bobem_1

 

Wykonanie:

1. Bób wrzuć do lekko osolonej wody i gotuj przez 3 minuty. Odcedź, przepłucz zimną wodą i obierz z łupinek.
2. Na łyżce oleju rzepakowego Rapso zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj plasterki chilli i smaż jeszcze przez chwilę.
3. Dodaj bób, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół oraz gnocchi i całość smaż kilka minut. Wlej śmietankę oraz wodę i duś całość aż wszystkie składniki będą miękkie.
4. Dodaj przyprawy, parmezan oraz posiekane orzechy włoskie KRESTO, wymieszaj.
5. Gotowe danie przełóż na talerz, posyp parmezanem, orzechami włoskimi i udekoruj bazylią.

www.vog.pl

Współpraca reklamowa

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock