Gorzkie oblicza czekolady

E. Wedel wraca do korzeni smaku i wprowadza na rynek trzy rodzaje gorzkich czekolad. Czym się różnią? Czekoladowym odcieniem i zawartością ziaren kakao z Ghany – im ciemniejszy kolor tabliczki, tym więcej kakao. Entuzjaści słodyczy zaznają odrobiny gorzkiego smaku za sprawą „Lekko Gorzkiej” z 50% zawartością kakao, z myślą o nieco odważniejszych konsumentach stworzono „Gorzką Klasyczną” z 64% kakao, a podniebienia najbardziej wymagających koneserów z pewnością ucieszy „Mocno Gorzka”, która zawiera aż 80% kakao!

Mocno czekoladowy smak

Czekolady gorzkie E. Wedel pomogą wydobyć z zakamarków pamięci magiczne smaki dzieciństwa i przywołają uśmiech na twarzy wszystkich konsumentów: zarówno dojrzałych koneserów ceniących wykwintny smak, osób zwracających uwagę na aspekty zdrowotne produktów, jak i amatorów słodkiej przyjemności. Wszystkie czekolady z nowej linii są naturalnym źródłem magnezu i charakteryzują się wyjątkowym smakiem, którego sekret tkwi w mocno czekoladowych ziarnach kakao pozyskanych z upraw w Ghanie spełniających wysokie standardy jakości.

Trzy poziomy wtajemniczenia

E. Wedel zabiera konsumentów w podróż po krainie gorzkiej czekolady stopniując doznania. Pierwszym krokiem jest czekolada „Lekko Gorzka” z 50% kakao w składzie. To idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy przyzwyczajeni są do osładzania sobie dnia, jednak chcą spróbować czekolady o nieco bardziej szlachetnym charakterze. Świetnie sprawdzi się także w kuchni, np. przy przygotowywaniu polewy do ciasta.

Krok drugi to czekolada z 64% kakao, czyli “Gorzka Klasyczna”. To właśnie ona przypomni dojrzałym koneserom czekolady ich dzieciństwo – czasy, gdy takie produkty kilkadziesiąt lat temu dominowały na sklepowych półkach ze słodyczami. Gorzka klasyczna to propozycja na przekąskę w trasie czy w pracy, może być także stosowana jako dodatek do wypieków.

Gwiazdą nowej serii jest czekolada “Mocno Gorzka”, która zawiera aż 80% kakao. To najbardziej wyrazista odsłona linii dla konsumentów poszukujących mocnych doznań smakowych. Ze względu na swoje walory (m.in. posiada najwyższą zawartość magnezu oraz najniższą zawartość cukru w nowej serii czekolad) stanowi także idealną propozycję przekąski dla osób dbających o odpowiednią dietę.

Szerokie spectrum wyboru

Mocno czekoladowy smak to znak rozpoznawczy E. Wedel, a zawartość procentowa kakao stanowi serce czekolad gorzkich. Właśnie dlatego stworzyliśmy linię, w której poszczególne produkty wyróżnia poziom tego cennego składnika. Jesteśmy firmą z prawie 170-letnią historią, która idzie z duchem czasu, więc oferujemy naszym konsumentom zarówno najbardziej wyrafinowaną „Mocno gorzką”, odrobinę delikatniejszą w smaku „Gorzką Klasyczną” i „Lekko Gorzką” stanowiącą kompromisowe rozwiązanie dla amatorów słodyczy – opowiada Magdalena Kołodziejska, Kierownik Komunikacji Marketingowej, LOTTE Wedel.

Nowe czekolady gorzkie dostępne są w granatowych opakowaniach, z dużą, centralnie umieszczoną liczbą informującą o procentowej zawartości kakao. Dzięki temu, konsumenci łatwo dobiorą czekoladę odpowiednią dla ich preferencji smakowych. Firma odpowiada w ten sposób również na potrzeby świadomych konsumentów, którzy przykładają wagę do czytelnego składu kupowanych produktów.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO