Świąteczny chlebek z kaszy gryczanej

Już niebawem Boże Narodzenie. Oprócz klasycznych głównych dań warto pomyśleć również o dodatkach. Chlebek z kaszy gryczanej to doskonałe i obłędnie pyszne dopełnienie tradycyjnych dań na świątecznym stole dla całej rodziny.

Składniki:

• 400 g kaszy gryczanej białej
• 700 ml wody Mama i ja
• 1 łyżeczka soli
• 3 łyżeczki czarnuszki
• 5 łyżek słonecznika
• 5 łyżek pestek dyni

Wykonanie:

1. Kaszę zalej wodą i odstaw na 36 godzin (w temperaturze pokojowej), mieszając od czasu do czasu.
2. Następnie dodaj sól i całość zmiksuj blenderem. Dodaj ziarna i wymieszaj.
3. Przelej masę do wyłożonej papierem do pieczenia formy (keksówki) i odstaw na kolejne 3 godziny.
4. Piekarnik nagrzej do 190°C i piecz chlebek około 90 minut.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: wodadladziecka.pl/

https://wosana.pl/

Cena:

1,5 L – cena: 1,89 zł

0,5 L – cena: 1,49 zł

0,33 L – cena: ok. 1,35 zł

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock