W sklepie internetowym miodymanuka.pl pojawiła się nowość – Mt Adams Miód Nektarowy Manuka MGO 200+ 500g.

Co oznacza skrót 200+?

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 200 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Co wskazuje MGO?

MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej – jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka – MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna.

Ile można spożywać Miodu Manuka MGO™ 200+?

Jedna łyżeczka (5 g) 30 minut przed posiłkiem, 2-3 razy dziennie.

Miód manuka powinien być jednym z produktów spożywczych, którego unikalne właściwości (poza oczywistymi właściwościami odżywczymi) powinny być jasno udokumentowane. Oświadczenia żywieniowe wymagają naukowego stanowiska (…) a zawartość methyloglyoxalu w miodach Manuka, sprawia, że jest on bardzo obiecującym produktem spożywczym mogącym spełnić kryteria stawiane żywności funkcjonalnej”.

prof. Thomas Henle, Politechnika w Dreźnie.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO