Na stronie dobra-mama.pl mogą występować wpisy o charakterze reklamowym.

Miód pozyskiwany z najbardziej dziewiczych i czystych terenów

Mānuka Health ma siedzibę w Nowej Zelandii i współpracuje z lokalnymi właścicielami ziemskimi, aby dotrzeć do najczystszych zakątków tego malowniczego kraju, w celu ustawienia uli. Są to miejsca odległe i gęsto porośnięte krzewami Mānuka. Dzięki temu pszczoły skupiają się tylko na nich, a nie na innych roślinach.

magiczny krzew Mānuka

Nowozelandzkie drzewo Mānuka (Leptospermum scoparium) jest wyjątkowo przystosowane do rozwoju w trudnym środowisku naturalnym Nowej Zelandii. Odporny krzew Mānuka działa jako naturalny obrońca i regenerator ziemi, a promowanie wzrostu i trwałości rodzimych plantacji Mānuka
jest niezwykle ważne dla firmy Mānuka Health.

miód manuka

Miód Mānuka MGO łączy w sobie potężną esencję nowozelandzkiego drzewa Mānuka z tradycyjnymi właściwościami miodu – unikalne, naturalne właściwości potwierdzone najnowszą nauką. Zawsze wiedzieliśmy, że miód Mānuka jest wyjątkowy, a nauka to udowodniła. Partnerzy badawczy Manuka Health odkryli, że naturalny methylglyoxal (MGO) jest magicznym składnikiem, który sprawia, że miód Mānuka jest tak wyjątkowy. Manuka Health jest pionierem w systemie klasyfikacji MGO, który umożliwia testowanie i certyfikowanie każdego słoika pod kątem mocy, czystości i jakości MGO. Testowanie MGO jest precyzyjnym i przejrzystym pomiarem kluczowego związku w miodzie Mānuka.

Miody Manuka MGO™ są przebadane pod względem aż sześciu czynników określających jakość Miodu Manuka: methylglyoxal, pyłek kwiatowy Leptosperin, DHA, HMF, liczba diastazowa oraz badania mikrobiologiczne.

DSC_2326-2 Heli

Pszczoły i pszczelarze

Pszczoły są nie tylko odpowiedzialne za wspaniałe produkty naturalne, takie jak miód, propolis i mleczko pszczele, ale odgrywają również istotną rolę w ekosystemie świata. Wysoce doświadczony zespół pszczelarski Mānuka Health, współpracuje z oddanymi właścicielami gruntów, zapewniając, pielęgnację i chronione pszczół przez cały rok.

Jesteśmy pasjonatami pracowitych pszczół dlatego zrównoważona produkcja miodu manuka jest dla nas priorytetem. Ścisła współpraca firmy Mānuka Health z właścicielami ziemskimi i pszczelarzami, pozwala nam kontrolować, czy pszczoły są dobrze odżywione i chronione podczas ciężkiej pracy nad przygotowaniem naszego pysznego miodu Mānuka.

Dzięki dostępowi do odległych, dziewiczych środowisk, istnieje bardzo małe ryzyko obecności herbicydów i pestycydów w środowisku dla naszych pszczół – co jest jednym z największych zagrożeń dla ich zdrowia.

Złote zasady Mānuka Health to:

ZDROWIE I PIELĘGNACJA ULA
Dbanie o pszczoły i ich dobre odżywianie przez cały rok

PROGRAMY ZIMOWE
Ochrona i monitorowanie uli, podczas przerw w produkcji miodu

NIE STOSUJEMY ANTYBIOTYKÓW I HORMONÓW

pszczelarze

Zespół pszczelarski Mānuka Health należy do najbardziej doświadczonych w Nowej Zelandii. Prowadzony przez naszego mistrza pszczelarza Davida Campbella, zespół stale powiększa się o nowych oddanych pszczelarzy w Mānuka Health, skupiających się na produkcji najwyższej jakości miodu Mānuka oraz propolisu.

ManukaHealth_2835-Edit

Liderzy Miodu Mānuka

Pionierski duch Mānuka Health jest przykładem połączenia nauki i natury, stanowiących podstawę filozofii naszej i produktów. Mānuka Health współpracuje z liderami w swojej dziedzinie, w tym z profesorami Molanem i Henle, a także z innymi globalnymi partnerstwami naukowymi. Dzięki ich wsparciu wykorzystujemy badania i wiedzę, aby oferować produkty, które mają realne znaczenie dla naszych klientów.

pionierzy miodu Mānuka MGO

W 2008 roku firma Mānuka Health była autorem nowej metody testowania methyloglyoxalu (MGO) – bardziej precyzyjnej i wiarygodnej metody oceny miodu manuka, w oparciu o przełomowe prace niemieckich naukowców.

Odkrycie methyloglyoxalu jako kluczowego związku naturalnie występującego w miodzie manuka było przełomem po latach globalnych badań naukowych w celu znalezienia „magicznego składnika Mānuka”.

Polskie badania methyloglyoxalu prowadzone wspólnie z firmą propharma

Firma Propharma regularnie przeprowadza badania miodów manuka, aby mieć pewność, że Klienci otrzymują pełnowartościowy produkt. Już pierwsze autorskie badania zawartości methylglyoxalu w miodach manuka zaowocowały zaskakującymi wynikami – wszystkie przebadane miody zawierały zdecydowanie więcej methylglyoxalu (MGO) niż gwarantował producent.

W 2020 roku przeprowadziliśmy badanie, w ramach którego porównywaliśmy deklarowaną zawartość methylglyoxalu w miodzie manuka z tą, która faktycznie występuje w danym słoiczku.  Dotychczasowe badania zawartości MGO w miodach manuka wykazały bowiem, iż rzeczywista ilość tego związku w miodzie może być wyższa niż ta wskazywana przez jego producentów.

Tabela przedstawiająca wyniki badań zawartości methylglyoxalu przeprowadzonych w 2020 roku

Gwarantowana zawartość MGO™

Rzeczywista zawartość MGO™

100+

205,7 mg/kg

250+

426,1 mg/kg

400+

538,5 mg/kg

550+

678,2 mg/kg

ManukaHealth_3533- EU Edit

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock