Dieta w ciąży. Zdrowe przepisy na 9 miesięcy
Ciąża to dla kobiety wyjątkowy okres. Wiele przyszłych mam zastanawia się wtedy, jak się żywić, żeby czuć się dobrze i zapewnić jak najlepszy rozwój dziecku. W tym czasie obowiązuje jedna zasada: jedz dla dwojga (nie za dwoje!). Ale… co jeść? W książce pt. ,,Dieta w ciąży. Zdrowe przepisy na 9 miesięcy” podpowiadają specjalistki ds. żywienia, dietetyczki: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska, Monika Stromke-Złomaniec, Magdalena Czyrynda-Koleda.
Autorki książki Wydawnictwa RM przedstawiają sprawdzone przepisy na śniadania, obiady, kolacje i przegryzki, które podzieliły na trymestry, żeby ułatwić mamom zdrowe żywienie w ciąży. W publikacji rozwiewają też wiele wątpliwości dotyczących żywienia i rozprawiają się z mitami na temat diety kobiet ciężarnych.
Ponadto w publikacji podana jest wartość kaloryczną każdego posiłku, zawartość białka, tłuszczów, węglowodanów i błonnika, dzięki czemu mamy mogą dbać o to, by dostarczyć sobie i dziecku pełnowartościowych posiłków.
Ta książka to zbiór kulinarnych inspiracji przygotowanych przez profesjonalne dietetyczki, by dziewięć miesięcy ciąży upłynęło smacznie i zdrowo!
Patronat medialny nad publikacją sprawuje ekspercki miesięcznik o macierzyństwie M jak Mama, magazyn Dobra Mama, Radio Kolor oraz portal internetowy SuperMamy.pl. Publikacja dostępna jest na stronie Wydawnictwa RM www.rm.com.pl oraz w księgarniach w cenie 29,90 zł.