Chrupki ryżowe

Jeśli deser to najlepiej przygotowany w zaciszu własnej kuchni. Umożliwia to nie tylko weryfikację jakości składników, ale również dobrą zabawę, jeżeli w jego przygotowaniu wezmą udział również najmłodsi domownicy. Chrupki ryżowe pysznie smakują, są proste w przygotowaniu i świetnie sprawdzą się jako przekąska na każdą okazję!

Składniki (około 20 szt):

• 1 szklanka ryżu
• 1,5 szklanki wody Mama i ja
• 2 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia
• 50 g gorzkiej czekolady
• kilka łyżek mleka lub śmietanki 30%

Wykonanie:

1. Ryż zalej wodą i gotuj pod przykryciem, na wolnym ogniu, aż woda się wchłonie. Ryż powinien być miękki (nie rozgotowany).
2. Do gorącego jeszcze ryżu dodaj 2 łyżki wiórków kokosowych i wymieszaj. Całość ostudź. Następnie zwilż dłonie i uformuj kulki ryżowe.
3. Czekoladę rozpuść z mlekiem lub śmietanką w kąpieli wodnej i zamocz każdą kulkę do połowy w płynnej czekoladzie. Następnie obtocz wiórkami kokosowymi
4. Odłóż do zastygnięcia czekolady.

chrupki_ryzowe_1

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

Cena:

1,5 l – 2,39 zł

0,5 l – 1,79 zł

0,33 l – 2,19 zł

Współpraca reklamowa

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock