Słynny włoski deser w wersji dla dzieci to świetna propozycja dla każdego małego łasucha. Z dodatkiem gorzkiego kakao oraz malin bądź truskawek tworzy pyszną kompozycję smakową idealną dla każdego fana słodkości.

Fot. Mama i ja

Składniki (5-6 pucharków):

  • 2 żółtka jaj “O”

  • 100 ml wody Mama i ja

  • 50-60 g cukru

  • 250 g serka mascarpone

  • gorzkie kakao

  • biszkopty

  • maliny lub truskawki

Wykonanie:

  1. Zagotować 50 ml wody i rozpuścić w niej cukier. Chwilę gotować, aż powstanie syrop. W międzyczasie zagotować pozostałą wodę razem z 2 łyżkami kakao, dobrze wymieszać do połączenia. Odstawić do ostudzenia.

  2. Żółtka ubić na puszysto (5-6 minut) i dolewać gorący słodki syrop, ciągle miksując. Dodać serek mascarpone i wszystko razem ubijać przez 1 – 2 minuty.

  3. Przygotować pucharki. Biszkopty zamoczyć z obu stron w kakao i ułożyć na dnie. Dodać krem, owoce, znowu biszkopty, krem i owoce – aż do wykorzystania wszystkich składników. Obsypać kakao, udekorować. Schłodzić w lodówce 2h.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

Cena:

1,5 L – cena: 1,89 zł

0,5 L – cena: 1,49 zł

0,33 L – cena: ok. 1,35 zł