Muffinki bananowo-czekoladowe

Muffinki to pyszny deser, którym łatwo można się podzielić. Są idealne na wiosenne pikniki czy weekendowe wypady za miasto. W wersji bananowo-czekoladowej zachwycają smakiem i kuszą zapachem. Pycha!

Muffinki bananowo-czekoladowe. Fot. Mama i ja

Składniki (10 – 12 sztuk):

• 1 banan

• 2 jajka

• 100 ml wody Mama i ja

• 50 ml oleju rzepakowego

• 130 g mąki uniwersalnej

• 35 g gorzkiego kakao

• 150 g drobnego cukru

• 1 opakowanie cukru waniliowego

• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

• ½ łyżeczki sody oczyszczonej

• 1 łyżeczka ekstraktu czekoladowego (opcjonalnie)

Wykonanie:

  1. Banana rozgnieść widelcem. Dodać jajka, olej i wodę, wymieszać do połączenia.
  2. Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia.
  3. Piekarnik nagrzać do 190 °C
  4. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości.
  5. Piec około 18-20 minut.
  6. Ozdobić według uznania.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

Cena:

1,5 L – cena: 1,89 zł

0,5 L – cena: 1,49 zł

0,33 L – cena: ok. 1,35 zł

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock