salatka_z_burrata_1

Sałatka to doskonałe rozwiązanie na szybki, pożywny oraz pełen witamin lunch. Dzisiaj proponujemy wersję z burratą, pomidorami suszonymi, grejpfrutem oraz pieczywem. Pycha!

Sałatka z burratą

Fot. Rapso

Składniki (1–2 porcje):

  • 2 garści miksu ulubionych sałat

  • 1 kulka burraty

  • 4 pomidory suszone z zalewy

  • 4 cząstki grejpfruta

  • 3 plastry pora (część biała)

  • olej Rapso

  • sól, pieprz

  • ulubione pieczywo/grzanki/paluszki chlebowe

Wykonanie:

1. Umyty mix sałat wyłóż na talerz, a na środku ułóż odsączoną z zalewy burratę.

2. Cząstki grejpfruta obierz z błonek i pokrój na mniejsze kawałki, ułóż na sałacie.

3. Pomidory pokrój w kostkę, rozsyp po warzywach.

4. Plasterki pora rozdziel na małe okręgi i posyp nimi sałatkę.

5. Całość skrop olejem Rapso, posól i popieprz.

6. Podawaj z ulubionym pieczywem.