Na stronie dobra-mama.pl mogą występować wpisy o charakterze reklamowym.

Śniadanie? Naturalnie BEZ…

Poranki z dziećmi nie należą do najłatwiejszych. Niekiedy rodzice muszą zmagać się z porannym ociąganiem się czy marudzeniem przy śniadaniu. A gdyby tak zamienić je w naturalnie przyjemne i pyszne momenty BEZ… rutyny, BEZ… nudy, BEZ… wysiłku, BEZ… marudzenia, BEZ…kompromisów, BEZ… pośpiechu? Jak to możliwe?

Wystarczy sięgnąć po płatki zbożowe od Lubelli, które mają nowy, udoskonalony skład. Wszystkie produkty z tej linii są naturalnie BEZ oleju palmowego i BEZ syropu glukozowego!

Budyń jaglany z chrupiącą niespodzianką

Lubella budyń jagladny
Lubella budyń jagladny

3 porcje:
– płatki zbożowe Lubella Miodo Kółka
– 100 g kaszy jaglanej (około pół szklanki)
– szklanka mleka ryżowego
– łyżka ciemnego kakao banany

Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy 12 minut, aż woda się wchłonie. Możemy to zrobić dzień wcześniej i rano podgrzać ją tylko z mlekiem. Wtedy, przyrządzenie budyniu zajmie nam nie więcej, niż kanapek. Ugotowaną miksujemy z mlekiem ryżowym i kakao. Nakładamy do miseczek i dodajemy pokrojone plasterki banana i garść płatków zbożowych Lubella Miodo Kółka.

Kokosowy omlet z płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki

Lubella omlet kokosowy
Lubella omlet kokosowy

1-2 porcje:
– jajka – 3 szt.
– płatki zbożowe Lubella Choco Muszelki
– 1/2 szklanki cukier trzcinowy
– 3 łyżeczki mąka pszenna
– 1 czubata łyżka wiórki kokosowe
– 2 czubate łyżki + do posypania
– masło klarowane- do posmarowania patelni

Do podania:
– ricotta
– 2 łyżki świeże figi – 2-3 szt.
– miód – do polania

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, a żółtka ubijamy z cukrem na jasną i puszystą masę. Do ubitych żółtek wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe i mieszamy. Dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy całość. Masę przekładamy na patelnię wysmarowaną masłem, a na wierzch sypiemy porcję Choco Muszelek. Smażymy na bardzo małym ogniu! W momencie kiedy spód się dobrze zetnie, a wierzch jeszcze delikatnie będzie ‚luźny’, należy omlet delikatnie zsunąć na talerz, a następnie zakryć patelnią i odwrócić- tak, aby omlet umieszczony był z powrotem na patelni. Smażymy około minuty. Podajemy z ricottą, świeżymi figami, skrapiamy miodem i posypujemy wiórkami i płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock