Wegańskie batoniki z siemieniem lnianym i orzechami

Niezależnie od tego czy jesteś weganinem czy poszukujesz alternatywnych, zdrowszych przekąsek, wegańskie batoniki z dodatkiem siemienia lnianego i orzechów to prawdziwa feeria smaków i pyszny sposób na pełne wartościowych składników drugie śniadanie!

Składniki (około 10 sztuk):

• 190 g płatków owsianych
• 100 g mix orzechów KRESTO (posiekane)
• 100 g żurawiny KRESTO (posiekana)
• 70 g rodzynek KRESTO
• 80 g siemienia lnianego KRESTO
• 150 ml wody do namoczenia siemienia lnianego
• 100 ml syropu klonowego
• 60 g masła orzechowego
• 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego

batoniki_1

Wykonanie:

1. Siemię lniane zalej wodą i odstaw na 30 minut.
2. Następnie wszystkie składniki wymieszaj i wyłóż do formy (24x24cm) lub skorzystaj z silikonowej formy na batony.
3. Wstaw formę do nagrzanego piekarnika do 180°C na około 20-23 minuty.
4. Wyjmij formę z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.
5. Następnie wstaw ją do lodówki najlepiej na noc, aby łatwiej pokroić batoniki przy użyciu noża.

www.vog.pl

Współpraca reklamowa

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock