Letnia sałatka z arbuzem

Letnia sałatka z arbuzem to soczysta propozycja dla wszystkich, którzy poszukują ciekawych propozycji dań w swojej kuchni. Owoc ten to kwintesencja wakacyjnego smaku, który doskonale dopełnia sałatkę z filetu z indyka i czarnych oliwek. Takie połączenie stanowi doskonałą bazę do lekkiej kolacji lub dodatek do grilla.

Składniki (2 porcje):

  • 2 garści ulubionej sałaty
  • duży plaster arbuza (około 200 g)
  • 1 plaster filetu z indyka (około 200 g)
  • oliwki czarne Beach Flower
  • 1 średni pomidor
  • grzanki z ulubionego pieczywa
  • kilka listków bazylii

Marynata:

  • 2 łyżki oleju Rapso
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 ząbek czosnku

Wykonanie:

  1. Do miski wlej olej i sos sojowy, dodaj pokrojony czosnek oraz indyka. Całość wymieszaj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie grilluj mięso z obu stron na patelni grillowej lub zwykłej z nieprzywierającą powierzchnią. Na koniec smażenia wlej pozostały płyn z marynaty na patelnię i zagotuj go.
  2. Umytą sałatkę porwij na mniejsze kawałki, rozłóż na 2 talerze.
  3. Arbuza obierz ze skórki, pokrój go w mniejsze kawałki. Ułóż na talerzach.
  4. Dodaj pokrojone mięso, poprzekrawane na pół oliwki, pokrojonego pomidora oraz grzanki.
  5. Na koniec całość posyp pokrojoną bazylią i skrop sosem spod mięsa.
  6. Podawaj od razu.

VOG Polska Sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

www.vog.pl

Fot. Rapso

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO