Na stronie dobra-mama.pl mogą występować wpisy o charakterze reklamowym.

Wegański chlebek z ziarnami KRESTO

Szybki, prosty w wykonaniu, zdrowy i pyszny – polecamy przepis na wegański chlebek na bazie mieszanki ziaren KRESTO SŁONECZNIK/PESTKI DYNI/ORZESZKI PINII. Świeże pieczywo z chrupiącą skórką to pomysł na zarówno szybkie śniadanie, jak i leniwy lunch.

Składniki (na keksówkę):

• 2 szklanki mieszanki ziaren KRESTO (słonecznik, pestki dyni, orzeszki pinii)
• 1,5 szklanki płatków owsianych
• 1/4 szklanki siemienia lnianego KRESTO
• 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego
• 1 garść orzechów włoskich KRESTO
• 1,5 łyżeczki soli
• 4 łyżki oleju rzepakowego Rapso
• 1,5 szklanki wody
• 3 łyżki syropu z agawy

Wykonanie:

1. Do miski wsyp: 1,5 szklanki płatków owsianych, 2 szklanki mieszanki ziaren KRESTO,1/4 szklanki siemienia lnianego, garść orzechów włoskich, 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego oraz sól.
2. Do drugiej miski wlej 1,5 szklanki wody, 3 łyżki syropu z agawy i 4 łyżki oleju rzepakowego.
3. Mokre składniki wlej do suchych i mieszaj do połączenia. Pozostaw na około 3 godziny do napęcznienia.
4. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę – dociśnij i wyrównaj.
5. Włóż do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez godzinę. Chleb pozostaw do całkowitego wystudzenia.

weganski_chlebek_2

www.vog.pl

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock