Muffinki bananowo-czekoladowe
Muffinki to pyszny deser, którym łatwo można się podzielić. Są idealne na wiosenne pikniki czy weekendowe wypady za miasto. W wersji bananowo-czekoladowej zachwycają smakiem i kuszą zapachem. Pycha!
Muffinki bananowo-czekoladowe. Fot. Mama i ja
Składniki (10 – 12 sztuk):
• 1 banan
• 2 jajka
• 100 ml wody Mama i ja
• 50 ml oleju rzepakowego
• 130 g mąki uniwersalnej
• 35 g gorzkiego kakao
• 150 g drobnego cukru
• 1 opakowanie cukru waniliowego
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• ½ łyżeczki sody oczyszczonej
• 1 łyżeczka ekstraktu czekoladowego (opcjonalnie)
Wykonanie:
- Banana rozgnieść widelcem. Dodać jajka, olej i wodę, wymieszać do połączenia.
- Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia.
- Piekarnik nagrzać do 190 °C
- Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości.
- Piec około 18-20 minut.
- Ozdobić według uznania.
Woda źródlana Mama i ja
Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.
Strona www: https://wodadladziecka.pl/
Cena:
1,5 L – cena: 1,89 zł
0,5 L – cena: 1,49 zł
0,33 L – cena: ok. 1,35 zł