Sałatka a’la nicejska

Prosta w przygotowaniu, smaczna i idealna zarówno jako dodatek do grillowanych dań, jak i lekka, wiosenna przekąska. Sekret smaku stanowi połączenie świeżych warzyw, orzechów nerkowca oraz tuńczyka z dressingiem w postaci sosu musztardowego. Pysznie, zdrowo, kolorowo!

Składniki:

• 1/4 sałaty lodowej lub 1 sałata rzymska
• 2-3 jajka
• 160 g tuńczyka w sosie własnym
• 250 g pomidorów
• 1/2 małej czerwonej cebuli
• 15 sztuk czarnych oliwek
• 15 sztuk nerkowców KRESTO

Sos:

• 3 łyżki musztardy
• 3 łyżki soku z cytryny
• 3 łyżki oleju rzepakowego Rapso
• sól, pieprz

Wykonanie:

1. Sałatę umyj i osusz. Liście sałaty porwij lub pokrój i ułoż na półmisku.
2. Jajka ugotuj na półtwardo, obierz, pokrój i ułóż na sałacie.
3. Dodaj pokrojone pomidory, tuńczyka, czarne oliwki i nerkowce. Na koniec dodaj cienko pokrojoną czerwoną cebulę.
4. Przygotuj sos. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na sos i polej nim sałatkę.

www.vog.pl

08_05_salatka_ala_nicejska_2

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam!!!

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock