Pierogi z makiem


Pierogi to klasyk na świątecznym stole. A gdyby tak pokusić się o wersję deserową? W naszym wydaniu farsz z kapusty zastąpiliśmy makiem w towarzystwie śliwek, skórki z pomarańczy oraz orzechów. Prawdziwa...

Ptysie z kremem truskawkowym


Chrupiące, lekkie i wypełnione puszystym kremem o intensywnym truskawkowym aromacie, ptysie z kremem truskawkowym zachwycają smakiem od pierwszego kęsa. Idealnie sprawdzają się podczas słodkiej przerwy, rodzinnych spotkań czy letnich podwieczorków —...

Orient na talerzu – bakalie KRESTO w kuchni pełnej aromatów


Egzotyczne przyprawy, bogactwo smaków, słodycz suszonych owoców i chrupkość orzechów – kuchnia orientalna to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jej podstawą są naturalne składniki, które łączą kulinarną tradycję z wartościami odżywczymi. Bakalie...

Wakacyjne przekąski KRESTO


Długie godziny w podróży, intensywny dzień na szlaku czy beztroska zabawa na plaży – w takich chwilach warto mieć pod ręką porcję owoców i orzechów, które szybko dodadzą sił i zaspokoją...

Nasiona i pestki – superfoods z oferty KRESTO


Latem, gdy na stołach częściej królują lekkie potrawy, warto szczególnie docenić to, co najlepsze z natury. To dobry moment na odkrycie mocy i kulinarnego potencjału nasion oraz pestek, które wspierają codzienną...

Wielkanocne wypieki z bakaliami BACKMIT I KRESTO 


Każde święto ma swoje kulinarne rytuały, a bakalie są ich nieodłącznym elementem. Sekretem udanych dań jest nie tylko sprawdzony przepis, ale przede wszystkim wysokiej jakości składniki. Rodzynki, migdały, orzechy włoskie suszone...